| Psykiatrialliansen | Logo

Psykiatrialliansen er dessverre nødt til å midlertidig redusere aktivitetstilbudet
Lagt ut av: Lasse Hjelle
13. September 2023 13:00


Psykiatrialliansen har dessverre mistet statstilskuddet fra Helsedirektoratet i år. Vi har i de 7 foregående årene fått kr 600.000.- hvert år i driftstilskudd, men i år får vi dessverre ingen støtte fra dem. Avslaget er begrunnet med at tilskuddsordningen etter nye retningslinjer ikke lenger kan støtte lavterskel- og aktivitetstilbud som Psykiatrialliansen. Det begrunnes også med at vi ikke har tilstrekkelig brukermedvirkning på alle nivå. Vi stiller oss ganske uforstående til denne begrunnelsen.

Dette gjør at vi beklageligvis blir nødt til å redusere noe i aktivitetstilbudet i resten av 2023 for å spare kostnader. Vi håper at dette kun vil være en midlertidig situasjon i de nærmeste månedene, og at vi fra 2024 vil kunne være tilbake i full drift igjen.


I praksis innebærer det at vi nå må redusere antall treninger fremover, fra dagens nivå på 27 faste ukentlige treninger. Vi legger opp til følgende endringer for resten av året:
Svømming/ vanngymnastikk på AdO vil dessverre være midlertidig stengt i en periode fremover, kanskje resten av året. Vi kommer tilbake med mer informasjon om når vi kan gjenåpne dette populære tilbudet.

Våre treninger innen håndball og flexistyrke vil også holde stengt inntil videre.
Klatringen på Sammen Fantoft vil holde stengt i oktober og november. (I disse dager er også et nytt klatretilbud åpnet i Sandslihallen, i samarbeid med Idrett Bergen Sør, hvor vi har fått øremerkede tilskudd til driften fra noen banker/ legater. Det betyr at du kan fortsette å klatre med oss i månedene som kommer, selv om vi stenger på Fantoft i oktober og november for å spare penger.)

Noen av de idrettene hvor vi i dag har flere ukentlige treninger, vil gå fra 2 til 1 trening pr uke i en begrenset periode:
- Styrketrening med vekter vil gå ned fra 2 til 1 ukentlig trening, kun i oktober.
- Yoga vil gå ned fra 2 til 1 ukentlig trening, kun i oktober.
- Volleyball vil gå ned fra 2 til 1 ukentlig trening, kun i november.
- Innebandy vil gå ned fra 2 til 1 ukentlig trening, kun i desember.
- Kampsport vil holde stengt i desember.

Våre øvrige treninger vil foreløpig ikke bli berørt av endringer, men vi gjør oppmerksom på at dette er en foreløpig plan, og at det kan komme endringer etter hvert. Det vil derfor være ekstra viktig at dere følger godt med på timeplanen på vår hjemmeside og Facebookside fremover, for å se hvilke treninger som er åpne til enhver tid. Ta gjerne kontakt med oss på kontoret dersom dere er usikre på hvilke treninger som er åpne.

Vi gjør for ordens skyld oppmerksom på at det absolutt ikke er noen fare for den videre driften i Psykiatrialliansen. Men bortfallet av tilskudd fra Helsedirektoratet gjør at vi er nødt til å redusere aktivitetsnivået resten av året for å spare penger. Vi håper uansett å hele tiden ha minimum cirka 20 ukentlige aktiviteter på timeplanen, slik at det fremdeles vil være gode muligheter til å bli med på kjekke treninger sammen med oss hver eneste dag fremover.

Dersom det er noen som ønsker å støtte Psykiatrialliansen økonomisk i en litt vanskelig tid, er det mulig å gi bidrag: Vipps nr 91887 / bankkonto nummer 9522.05.53680. Det er også mulig å støtte oss via Grasrotandelen til Norsk Tipping, bursdagsinnsamlinger på Facebook og lignende. Alle store og små bidrag mottas med stor takk, og vil bidra til at vi kan holde åpent flest mulig av våre treninger fremover!

Velkommen på trening i Psykiatrialliansen. Alle er velkommen, alltid!


psykiatrialliansen.no © Psykiatrialliansen 2024
E-post: post@psykiatrialliansen.no
Telefon: +47 451 13 754
Facebook | Instagram

Psykiatrialliansens personværnerklæring

Design og webutvikling av: Pål Frostad